6 jednoznačných výhod, prečo siahnuť po plastových oknách

Plastové okná a dvere nájdete v mnohých domovoch. Môžu za to ich nezameniteľné výhody. Sú vyrobené zo špeciálneho procesu vytláčania, ktorý ponúka mestským obydliam vynikajúci výkon, udržateľnosť, trvanlivosť a energetickú účinnosť.

Plastové okná a dvere sú odolné proti vlhkosti, chemikáliám, hnilobe, hrdzi, plesniam a odlupovaniu, ako aj proti termitom a iným hmyzom. Okrem toho, že pre plastové okná cena nie je vysoká, majú niekoľko výnimočných vlastností, ktoré ich odlišujú od iných riešení.

Jednoduché čistenie a chemická odolnosť

Plastové okná a dvere sa dajú ľahko čistiť pomocou neabrazívnych čistiacich. Všetky tieto dvere a okná dokážu vďaka svojim nízkym statickým a nízkym povrchovým rozpätím a odpudzujúcim vlastnostiam voči nečistotám eliminovať akékoľvek potenciálne poškodenie povrchu, lesku alebo farby. No hoci sú plastové dvere odolné voči určitým chemikáliám, mali by ste ich čistiť iba jemnými čistiacimi prostriedkami.

Ochrana voči hluku

Riešenia plastových okien sú navrhnuté tak, aby vám poskytli pokojné vnútorné prostredie bez rušenia z vonkajšieho hluku. Sú integrované s duálnymi kompresnými tesneniami, ktoré sú určené na zníženie prenosu zvuku prichádzajúceho zvonka v dôsledku premávky, susedného domu, stavenísk, škôl, alebo iných vonkajších faktorov.

Efektívna termálna izolácia

Plastové okná a dvere sú ideálne pre všetky klimatické podmienky a poskytnú pohodlnú a útulnú atmosféru vo vašom dome. Tieto riešenia tiež poskytujú účinnú tepelnú izoláciu, aby sa minimalizovala strata tepla v zime a znížilo teplo v letných mesiacoch. Okná a dvere s dvojitým a trojitým zasklením majú dobré tepelné hodnoty, ktoré významne prispievajú k úsporám energie.

Dlhá výdrž a odolnosť

V porovnaní s drevom a inými materiálmi sú plastové okná a dvere vysoko odolné. Aj preto prešla po komunizme väčšina domov a panelákov z dreva na plast. Ak ste žili v tej dobe, mohli ste vidieť, že plastové okná Bratislava zažila až v 90-tych rokoch. Tieto dlhodobé riešenia vyzerajú roky rovnako, bez negatívneho účinku na ich povrch. Na rozdiel od dreva si tieto rámy nevyžadujú pravidelné lakovanie a počas rokov používania im stačí len jednoduché čistenie.

Environmentálne priateľské

Dvere a okná z plastu sú tiež ekologické, pretože ich môžete ľahko znovu použiť a recyklovať. Tento typ okien a dverí je dobrý na zníženie odlesňovania a sú tak ekologickejšou alternatívou k porovnaní s drevom.

Bezpečnosť

Plastové okná a dvere sú navrhnuté a skonštruované tak, aby umožňovali bezpečné pripevnenie blokovacích zariadení, pántov a kľučiek. Preto ponúkajú vyššiu úroveň bezpečnosti s najlepšou kvalitou a pokročilými blokovacími mechanizmami, ktoré zaisťujú maximálnu ochranu proti vniknutiu a zároveň poskytujú pokoj.